Gość Guest Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam. Proponuję zmianę rozpatrywania oryginalności zrzutów ekranu. Metoda ze sprawdzeniem "numeru skompresowania" jest błędna. Numer ten pokazuje rozmiar pliku po kompresji. Jeśli ktoś spakuje 7-zipem, to pierwszy plik będzie pokazywał całą wielkość archiwum, a reszta 0. Poza tym, on nie świadczy o braku modyfikacji. Można by sprawdzać datę utworzenia i modyfikacji we właściwościach rozpakowanych plików. Niestety wartości te zmieniają się zależnie od tego jak spakujemy pliki... Tutaj przykład: http://i.imgur.com/jTu9jMs.png Metoda ta była by wiarygodna jedynie, gdy ktoś wrzuciłby screenshot właściwosci nie spakowanych plików. http://i.imgur.com/ETtwev2.png Najlepszym rozwiązaniem byłoby więc wymaganie wrzucania archiwów .zip. No ewentualnie UnBanTeam może po prostu rozpakowywać paczki i rzetelnie je sprawdzać zamiast sugerować się jakimś poradnikiem z sieci. (tak, czytałem go) Pozdrawiam. PS. Możecie sprawdzić odwołanie od bana kolegi 'Pogon Lezajsk 1962 !' Sam sprawdziłem te archiwa i jest tak jak wyżej napisałem. Wrzucił najpierw archiwum .7z, potem .zip i został oskarżony o wrzucenie innych ss. Chyba osoba rozpatrująca nawet ich nie rozpakowała i nie otworzyła .tga... One są takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Myślę, że osoby które są w UB Team wiedzą, co mają robić, od nich zależy czy gracz był uczciwy czy wręcz przeciwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 SS'y sprawdzane są na chwilę obecną dobrze, więc nie widzę potrzeby wchodzenia z butami tam gdzie nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi