Risen Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Cześć. Podczas gry na serwerze zauważyłem dwa błędy, które powinno się potraktować priorytetowo. Angielskie nazwy grup klas i perków. Uważam, że bardzo słabym pomysłem jest wprowadzenie ww. rozwiązania. Podczas swojej gry na serwerze nie spotkałem się z osobą, która na co dzień operuje językiem angielskim, ma problem z językiem polskim etc. Dlatego moim zdaniem należy usunąć angielskie nazwy grup klas i perków lub ewentualnie zmienić z uwagi na to, jakie błędy są popełniane. Jako przykład zarzucę przykład jeden z wielu. Perk 'tajemnica wojskowa' ma swoje określenie w języku angielskim jako.. 'Military', co oznacza w tłumaczeniu dosłownym 'militaria', nie 'tajemnica wojskowa'. I teraz jak osoba używająca języka angielskiego ma się domyślić, o co w tym chodzi. Dla niej będzie to niezrozumiałe i nielogiczne (pominę już nawet to, że po wpisaniu /perk opis perku pojawia się jedynie w języku polskim). Rozmieszczenie perków. W zasadzie to jest to strasznie kłopotliwe. Zarzucę tutaj kolejnym, wręcz sztandarowym przykładem. Mianowicie perk 'oczy katsumoto' który jest uklasowany w podstawowej grupie perków, a takie 'naboje wroga' są już o szczebel wyżej, co jest dla mnie totalną głupotą z uwagi na użyteczność obu tych perków. Przykładów tu można wymieniać mnóstwo, jednak ja wymienię ich tylko parę, otóż: Tajemnica Wojskowa (Podstawowy) może dać nawet 1/2 szansy na oślepienie wroga i punkty do wytrzymałości, gdzie Amulet Słoneczny/Słońca(?) (Rzadki) daje maksymalnie 1/5 szans na oślepienie przeciwnika. Geniusz (Podstawowy) daje 50 punktów inteligencji, co dla Elektryka bądź Amadeusza jest ogromnym powerem, a siedzi on w grupie perków podstawowych. Esencja deagle (Legendarny) daje nam uwaga.. jedynie 1/5 szans na natychmiastowe zabicie z de. Moim zdaniem, ten perk powinien znajdować się tam, gdzie jego miejsce - czyli w grupie perków podstawowych, nie legendarnych. Zachęcam do dyskusji dot. ww. proponowanych poprawek. /EDIT: Odnośnie punktu drugiego - jestem w stanie stworzyć swoją subiektywną, kompletną listę perków, które należałoby przełożyć do poszczególnych grup lub usunąć, a następnie poddać ją do oceny społeczności. /EDIT: @SadoS, @aquax Edytowane 9 Marca 2020 przez Risen Krystiaff, Sznycel i $lepY* dodali reakcje 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Risen Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 @SadoS, @aquax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran MH SadoS Napisano 12 Marca 2020 Weteran MH Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Dnia 6.03.2020 o 20:46, Risen napisał: Angielskie nazwy grup klas i perków. Uważam, że bardzo słabym pomysłem jest wprowadzenie ww. rozwiązania. Podczas swojej gry na serwerze nie spotkałem się z osobą, która na co dzień operuje językiem angielskim, ma problem z językiem polskim etc. Dlatego moim zdaniem należy usunąć angielskie nazwy grup klas i perków lub ewentualnie zmienić z uwagi na to, jakie błędy są popełniane. Jako przykład zarzucę przykład jeden z wielu. Perk 'tajemnica wojskowa' ma swoje określenie w języku angielskim jako.. 'Military', co oznacza w tłumaczeniu dosłownym 'militaria', nie 'tajemnica wojskowa'. I teraz jak osoba używająca języka angielskiego ma się domyślić, o co w tym chodzi. Dla niej będzie to niezrozumiałe i nielogiczne (pominę już nawet to, że po wpisaniu /perk opis perku pojawia się jedynie w języku polskim). Nie mam pojęcia w czym to przeszkadza, że należy to usunąć. Zawsze to jakaś podpowiedź i może kogoś nakierować. Dnia 6.03.2020 o 20:46, Risen napisał: Rozmieszczenie perków. Jak podeślesz na pw jakąś listę to mogę ją przeanalizować i zastanowić się nad tym. Kwestia jest taka że tych perków jest dużo więc jeżeli się tego podejmiesz to wypisz mi tylko te które należy przemieścić wraz z opisem perku. Krystiaff dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran MH SadoS Napisano 12 Marca 2020 Weteran MH Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wątek został zamknięty przez moderatora forum.Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi