Skocz do zawartości
Multi-Head.pl - Forum tematyczne z serwerami Counter-Strike 1.6 oraz CS2.

#230 - Pytanie Dnia.

Gunia

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie na wesele więcej niż 300zł można dać najbliższej rodzinie typu - siostra , brat itp. Idąc do znajomych przeważnie kupuję jakiś prezent lub tak jak uwzględniłaś - 300zł gdy brakuje mi pomysłu lub czasu. 

Wesele nie jest na pokaz ,a jak ktoś je robi na pokaz to nie znaczy , że rownież trzeba robić coś ponad stan. :)

Według mnie na to ile dajemy w kopercie kasy, działają 2 czynniki. Pierwszy to kim dla nas są Państwo Młodzi, bo na pewno damy inne sumy znajomym rodziny, a inne np. bratu/siostrze. Druga rzecz, to raczej dajemy tyle na ile go stać. Tak jak koledzy wyżej wspomnieli, raczej chodzi tam o balet, dobrą zabawę, a nie o samom kasę. 

Ja jestem zdania, że jak sama nazwa PREZENT mówi jest to coś od siebie wielkościowo uzależnione od statusu finansowego :) Lepiej dać cokolwiek młodym małżonkom - niż ze wstydu dać pustą kopertę. Sam mam wesele za 18 miesięcy i muszę przyznać, że ceny takich imprez są kuriozalnie wielkie. Kilka razy zmieniałem już lokal bo po cenie 430 zł/os robiąc wesele dla ponad 300 gości suma robi się taka, ze śmiało można dom budować za te pieniądze zamiast takiej imprezy :P Tyle, że nie ma co liczyć na "pieniądze" od gości tylko trzeba dostosować uroczystość wedle własnych możliwości. Każdy daje ile może i ma się dobrze bawić. Amen :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...